MODERN STOFFEREN

De moderne manier van stofferen is toepasbaar op iedere stoel of bank. Er wordt gewerkt met elastische singel, nozag veren en verschillende hardheden koudschuim, afgestemd op de belasting. Koudschuim heeft een langere levensduur dan polyether.

 

Afwerken kan met een enkele of dubbele bies, passement, siernagels of door de stof door te stikken (enkel of dubbel).


KLASSIEK STOFFEREN

Traditioneel stoffeerwerk heet ook wel hoogstoffering. Een zitting wordt opgebouwd met jute singel, spiraalveren, jute doek, crin (kokosvezel), paardenhaar en vele meters henneptouw. Deze werkwijze is heel arbeidsintensief maar kent veel voordelen: een zitting gaat tot wel vijftig jaar mee, is minder milieubelastend vanwege de natuurlijke materialen en heeft een karakteristieke 'zwevende zit', een gedragen gevoel.

 

Afwerken kan met een enkele of dubbele bies, passement, siernagels of door de stof door te stikken (enkel of dubbel).


meubelreparaties

Inherent aan het stoffeerwerk zijn reparaties aan de romp van de meubels. Houtverbindingen of beschadigingen worden met traditionele beenderlijm of onverwoestbare epoxy gerepareerd.

 

Ook voor reparaties aan metalen meubels kunt u bij THOMSONS terecht. Metaalbewerking als lassen en solderen worden in eigen werkplaats uitgevoerd.


MAATWERK

THOMSONS kan diverse op maat gemaakte producten leveren:

  • Matrassen op maat (combinatie van koudschuim en traagschuim met tijk), eventueel met een hoes van meubelstof
  • Baby- en kindermatrasjes met vulling van kapok. Een stevig en dus veilig matras van natuurlijk materialen
  • Motor- en brommerzadels voor oldtimers in kunstleer
  • Hoezen op maat voor bijvoorbeeld bakfietsen. Deze kunnen ook uitgevoerd worden in hergebruikt bannermateriaal (reclamedoek) voor een unieke hoes.